Ο Κόκκινος Φούρνος | Ιστορία

Στα 1960 ο Μιχάλης Τζιάλλας,  ένας αρτοτεχνίτης δεύτερης γενιάς από την Ήπειρο, έκανε το επιχειρηματικό του όνειρο πραγματικότητα. Άνοιξε τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Ροτόντα.

Με πολύ μεράκι και σκληρή δουλειά σε εποχές δύσκολες, έχοντας την τέχνη του φούρναρη στα ηπειρώτικα γονίδια του, κατάφερε να κάνει τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟ μία καθημερινή συνήθεια των κατοίκων της περιοχής.

Τα χρόνια πέρασαν, η γειτονιά της Ροτόντας άλλαξε πρόσωπο. Πολυκατοικίες πήραν τη θέση των μικρών σπιτιών, οι άνθρωποι έγιναν πιο απρόσωποι, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ όμως παρέμεινε στη θέση του όντας πλέον ορόσημο στην περιοχή της Ροτόντας και της Καμάρας και γευστικό σημείο συνάντησης πολλών Θεσσαλονικέων και μη.

Σήμερα, ριζικά ανακαινισμένος και πλήρως εκσυγχρονισμένος, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ συνεχίζει την αδιάλειπτη εδώ και πάνω από μισό αιώνα λειτουργία του υπό τη διεύθυνση των υιών του κυρ – Μιχάλη, Γιάννη και Χάρη Τζιάλλα χαρίζοντας γεύσεις κλασσικές αλλά προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του πελάτη.

Καινοτόμες ιδέες και όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες στην αρτοποίηση εφαρμόζονται με επιτυχία από τους διαδόχους του κυρ – Μιχάλη, πάντα όμως με σεβασμό στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ και στο αρχικό ΟΡΑΜΑ του ιδρυτή του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ.

Τα τελευταία 20 χρόνια λειτουργεί με την ίδια επιτυχία ένα υποκατάστημα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ σε μία γειτονία της Άνω Τούμπας στην οδό Τριανταφυλλοπούλου, ενώ στα άμεσα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης είναι και η επέκταση της με το άνοιγμα ενός τρίτου καταστήματος στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟ μπορεί να βρει κανείς μία τεράστια ποικιλία ψωμιών και αρτοσκευασμάτων, τόσο αλμυρών όσο και γλυκών. Ολόφρεσκες και λαχταριστές λιχουδιές, που παρασκευάζονται καθημερινά εξολοκλήρου στο εργαστήριο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ από εξειδικευμένους αρτοτεχνίτες και με τα πιο αγνά υλικά και τις παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές.

Copyright © kokkinosfournos.gr All Rights Reserved.
κατασκευή ιστοσελίδας Softways