Το ψωμί | Η διατροφική σημασία του ψωμιού

Πολύ σημαντική είναι η διατροφική αξία του ψωμιού για τον άνθρωπο. Το ψωμί αποτελεί την κυριότερη καθημερινή πηγή υδατανθράκων (άμυλο) δίνοντας μας την απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Το ψωμί περιέχει επίσης και σημαντικές ποσότητες πρωτεϊνών (γλουτένη) που είναι απαραίτητες για την αναδόμηση του μυϊκού μας ιστού. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες (κυτταρίνη), το ψωμί ολικής άλεσης σε μεγαλύτερες ποσότητες, που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το ψωμί είναι πλούσιο σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο, κάλιο, φωσφόρο και άλλα) αλλά και σε βιταμίνες Β (Β1,Β2 και νιασίνη) απαραίτητες για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και την υγεία του δέρματος και Ε (τοκοφερόλες) με σημαντική αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.

Copyright © kokkinosfournos.gr All Rights Reserved.
κατασκευή ιστοσελίδας Softways