Το ψωμί | Ψωμί ολικής άλεσης

Το ψωμί ολίκης άλεσης ή μαύρο όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, παράγεται από αλεύρι ολικής άλεσης, σταρένιο, σικάλεως ή άλλων δημητριακών. Η διαφορά του από το λευκό αλεύρι είναι ότι κατά την άλεση του σπόρου δεν αφαιρείται ο φλοιός και το φύτρο του καρπού και ουσιαστικά αλέθεται ολόκληρος ο σπόρος (ενδοσπέρμιο, φύτρο και φλοιός).

Το ψωμί ολικής άλεσης θερμιδικά είναι σχεδόν ισοδύναμο με το λευκό ψωμί. Είναι όμως πολύ πλουσιότερο στα διάφορα ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, καθώς και σε φυτικές ίνες (τετραπλάσια περίπου ποσότητα) καθώς αυτά περιέχονται κυρίως στον φλοιό του σπόρου του δημητριακού. Επίσης έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από αυτόν του λευκού ψωμιού (αργεί δηλαδή περισσότερο να αφομοιωθεί από τον οργανισμό και να μετατραπούν οι υδατάνθρακες του σε γλυκόζη) καθιστώντας το κατάλληλο για κατανάλωση και από τους διαβητικούς.

Στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟ παράγουμε μία μεγάλη ποικιλία από ψωμί ολικής άλεσης (σταρένιο, σικάλεως, γερμανικό, βιολογικό ολικής, επτάζυμο και άλλα) αντιλαμβανόμενοι τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του καταναλωτή.

Copyright © kokkinosfournos.gr All Rights Reserved.
κατασκευή ιστοσελίδας Softways